KARNIVAL BACK TO SCHOOL PERAK 2015 PADA 19-21 DISEMBER 2014 BERTEMPAT DI HADAPAN KOMPLEKS RENANG MAJLIS BANDARAYA IPOH

PENYERAHAN KUNCI RUMAH IBU DIBERIKAN KEPADA EN ZAIPUL ANUAWAR BIN JAMALUDDIN YANG DISAMPAIKAN OLEH ADUN SLIM Y.B. DATO' MOHD KHUSAIRI BIN ABDUL TALIB

PENYERAHAN KUNCI RUMAH SRIA BERTEMPAT DI JELAPANG DUN MANJOI YANG DISAMPAIKAN OLEH KETUA EKSEKUTIF YBUDR DATO' ISMAIL BIN SAFFIAN

KETUA PEGAWAI OPERASI EN HAIRUL ANWAR BIN MOHAMED NOOR DIIRINGI KETUA PEMUDA UMNO BAHAGIAN IPOH BARAT EN. SYAMSUL BAHARIN PUTRA B AHMAD SHIBI TURUN BERSAMA-SAMA MENGHULURKAN BANTUAN

KAKITANGAN YBUDR & HOLDINGS YANG DILANTIK SEBAGAI EXCO KELAB KEBAJIKAN YBUDR

@YBUDR
Berita YBUDR

Y.A.B. MENTERI BESAR PERAK

“Kerajaan Negeri Perak melalui Gagasan Perak Amanjaya ingin melihat masyarakatnya mendapat agihan manfaat ekonomi yang seimbang dan mampu menambah baik taraf kehidupan mereka.Yayasan Bina Upaya bakal menjadi sebuah wadah bagi proses pengupayaan semula masyarakat merentasi batasan bangsa dan latarbelakang agar harapan baru kehidupan akan dapat diwujudkan. Saya amat berterima kasih kepada semua penyumbang dan kepada pihak-pihak yang telah membantu dalam usaha murni ini dan semoga semangat ini akan terus kukuh”

Y.B. PENGERUSI YBUDR

"Yayasan Bina Upaya akan menyokong dasar Kerajaan Negeri, seterusnya melaksanakan agenda pembasmian kemiskinan secara lebih bersungguh dan bersistematik”
     “Kerjasama bijak dan lestari antara Yayasan ini dan pihak-pihak yang berkaitan akan terus diwujudkan bagi menjayakan segala perancangan"

TIMBALAN PENGERUSI YBUDR

“ Allah S.W.T. memberikan keupayaan yang berbeza kepada setiap insan-Nya. Bagi mereka yang kurang daya upayanya, bantuan yang sewajarnya perlu diberikan oleh pemerintah dan masyarakat. Yayasan Bina upaya Darul Ridzuan ditubuhkan bagi membantu mereka yang tergolong dalam kalangan mereka yang rendah keupayaannya dari segi ekonomi, pendidikan dan sebagainya supaya mendapat taraf yang lebih tinggi selaras dengan falsafah Perak Amanjaya. Peranan Yayasan Bina Upaya Darul Ridzuan adalah sebagai ‘ Complement ’ dengan peranan agensi yang sedia ada di negeri Perak Darul Ridzuan.”

“ Allah S.W.T. memberikan keupayaan yang berbeza kepada setiap insan-Nya. Bagi mereka yang kurang daya upayanya, bantuan yang sewajarnya perlu diberikan oleh pemerintah dan masyarakat. Yayasan Bina upaya Darul Ridzuan ditubuhkan bagi membantu mereka yang tergolong dalam kalangan mereka yang rendah keupayaannya dari segi ekonomi, pendidikan dan sebagainya supaya mendapat taraf yang lebih tinggi selaras dengan falsafah Perak Amanjaya. Peranan Yayasan Bina Upaya Darul Ridzuan adalah sebagai ‘ Compliment ’ dengan peranan agensi yang sedia ada di negeri Perak Darul Ridzuan.”

Semakan Permohonan Online
Semak Status Permohonan Anda