KEDAI BERGERAK 1AMANJAYA YANG BERTEMPAT DITAPAK PASAR MALAM BATU 2 1/2 DUN CHANGKAT JERING DIBANTU OLEH KETUA KHIDMAT MIKRO KREDIT EN. GHAFFARUD-DIN BIN USULUD-DIN

WARGA KERJA BERSIMPATI DENGAN TRADEGI MH370

PELANCARAN KEDAI BERGERAK 1AMANJAYA (KB1AJ) YANG DIRASMIKAN OLEH MENTERI BESAR PERAK Y.A.B. DATO' SERI DIRAJA DR. ZAMBRY BIN ABD KADIR BERTEMPAT DI DATARAN TASIK RABAN LENGGONG PADA 19 MAC 2014

PENGERUSI PERUMAHAN YBUDR YB EN. MASLIN SHAM BIN RAZMAN BERSAMA KETUA PEGAWAI OPERASI ENCIK HAIRUL ANWAR BIN MOHAMED NOOR TURUT MEMERIAHKAN FUN RIDE & ENVIRONMENT FRIENDLY PADA 8 MAC 2014

LAWATAN KETUA PEGAWAI OPERASI YBUDR EN. HAIRUL ANWAR BIN MOHAMED NOOR KE RUMAH ANAK ANGKAT MENTERI BESAR PERAK MOHD SYUKRI ADAM 16 TAHUN YANG TERLIBAT DENGAN KEMALANGAN

@YBUDR
Berita YBUDR

Y.A.B. MENTERI BESAR PERAK

“Kerajaan Negeri Perak melalui Gagasan Perak Amanjaya ingin melihat masyarakatnya mendapat agihan manfaat ekonomi yang seimbang dan mampu menambah baik taraf kehidupan mereka.Yayasan Bina Upaya bakal menjadi sebuah wadah bagi proses pengupayaan semula masyarakat merentasi batasan bangsa dan latarbelakang agar harapan baru kehidupan akan dapat diwujudkan. Saya amat berterima kasih kepada semua penyumbang dan kepada pihak-pihak yang telah membantu dalam usaha murni ini dan semoga semangat ini akan terus kukuh”

Y.B. PENGERUSI YBUDR

"Yayasan Bina Upaya akan menyokong dasar Kerajaan Negeri, seterusnya melaksanakan agenda pembasmian kemiskinan secara lebih bersungguh dan bersistematik”
     “Kerjasama bijak dan lestari antara Yayasan ini dan pihak-pihak yang berkaitan akan terus diwujudkan bagi menjayakan segala perancangan"

TIMBALAN PENGERUSI YBUDR

“ Allah S.W.T. memberikan keupayaan yang berbeza kepada setiap insan-Nya. Bagi mereka yang kurang daya upayanya, bantuan yang sewajarnya perlu diberikan oleh pemerintah dan masyarakat. Yayasan Bina upaya Darul Ridzuan ditubuhkan bagi membantu mereka yang tergolong dalam kalangan mereka yang rendah keupayaannya dari segi ekonomi, pendidikan dan sebagainya supaya mendapat taraf yang lebih tinggi selaras dengan falsafah Perak Amanjaya. Peranan Yayasan Bina Upaya Darul Ridzuan adalah sebagai ‘ Complement ’ dengan peranan agensi yang sedia ada di negeri Perak Darul Ridzuan.”

“ Allah S.W.T. memberikan keupayaan yang berbeza kepada setiap insan-Nya. Bagi mereka yang kurang daya upayanya, bantuan yang sewajarnya perlu diberikan oleh pemerintah dan masyarakat. Yayasan Bina upaya Darul Ridzuan ditubuhkan bagi membantu mereka yang tergolong dalam kalangan mereka yang rendah keupayaannya dari segi ekonomi, pendidikan dan sebagainya supaya mendapat taraf yang lebih tinggi selaras dengan falsafah Perak Amanjaya. Peranan Yayasan Bina Upaya Darul Ridzuan adalah sebagai ‘ Compliment ’ dengan peranan agensi yang sedia ada di negeri Perak Darul Ridzuan.”

Semakan Permohonan Online
Semak Status Permohonan Anda